Seminarium Feed & Food Safety

W dniu 9 października 2018 roku, w hotelu Mercure w Warszawie odbyło się seminarium zorganizowane przez GMP+ International pod hasłem: Feed & Food Safety: Od kontroli do zapewniania społecznie odpowiedzialnego łańcucha. W konferencji uczestniczyły firmy z sektora paszowego, organizacje certyfikujące zatwierdzone przez GMP+ International wraz z ich biurami lokalnymi w Polsce, a także: Izba Zbożowo-Paszowa (IZBA), Polish Beef Association, Krajowa Rada Drobiarstwa IG, PSPO oraz Stowarzyszenie Młynarzy RP & IFS.

Z ramienia PZZ Wałcz w seminarium wzięły udział: Magdalena Zgiep-Porzucek (Kierownik działu ds. Jakości i Ochrony Środowiska), Magdalena Lubawy (Kierownik Laboratorium) i Bogusława Seredyn (Specjalista ds. Ochrony Środowiska). Jednym z punktów konferencji  była prezentacja Polskich Zakładów Zbożowych: pt. „Zalety posiadania systemu GMP+ przez firmy produkcyjne oraz wyzwania   jakie system stawia”.